Stabielste MFC

Voor relatief kleine gasflows is een thermische gas massaflowmeter (MFM) vaak een heel geschikt instrument. Indien een regelventiel in de MFM geïntegreerd wordt kan dit instrument ook de gasflow regelen. Zo’n instrument heet dan een massflowcontroller (MFC). Generaliserend worden de beide instrumenten wel als MFC betiteld.

De MFC’s van Vögtlin Instruments zijn gebaseerd op een MEMS-sensor. Omdat dit type sensor geen mechanische en thermische stress heeft, en het basis-meetsignaal onmiddellijk gedigitaliseerd wordt, vertonen deze instrumenten geen drift. Dit leidt tot MFC’s met de beste nauwkeurigheid en lange termijn stabiliteit. De Smart Series MFC’s van Vögtlin Instruments zijn standaard voorzien van digitale communicatie via modbus, alsmede een configureerbare analoge uitgang.

Voor eenvoudige systemen is een PC-gebaseerd softwarepakket beschikbaar, waarmee diverse parameters uit de MFC’s uitgelezen worden, en setpoints gegeven en gewijzigd kunnen worden. Ook logging, alarmeringen en diagnosefuncties worden gefaciliteerd. Modbus is een open communicatieprotocol, waardoor vergelijkbare functies ook in customised automatiseringssystemen geïmplementeerd kunnen worden.

Meer weten? Stel uw vraag.