Thermische flowmeter

Thermische instrumenten zijn, eenvoudig gezegd, gebaseerd op het het afkoelingseffect van een warme sensor door stromend medium. Deze instrumenten worden vooral gebruikt voor het meten van gasstromen. De meettechniek is vooral interessant omdat er meteen gasMASSA gemeten wordt. Dus aanvullende druk- en temperatuurcompensatie om te komen tot massa of genormaliseerde volume eenheden is niet nodig. Vooral daarom hebben thermische flowmeters een zeer gunstige Total Cost of Ownership. Er bestaan 2 “soorten” thermische flowmeters:

“Immersie” flowmeters, Hierbij stroomt alle gas langs de sensor, die als insteekinstrument in een leiding wordt geplaatst, of onderdeel is van een inline flowbody. Aanvullende informatie.

“Scientific” instrumenten. Bij dit meetconcept stroomt een klein gedeelte van de flow door een sensor die parallel aan de bypass geplaatst is. Deze meettechniek is vooral interessant voor kleine gasstromen. Dit type flowmeter wordt vaak gecombineerd met een regelklepje om de gasflow te regelen. Deze gasflowregelaars worden Mass Flow Controllers (MFC’s) genoemd. Meer over het meetprincipe, klik hier.

Onze partners voor thermische gasmassaflowmeters en -controllers zijn:

 

 

 

 

en