Flowmeters voor OEM-applicaties

Sika is een Duitse fabrikant van meetinstrumenten voor OEM-applicaties. Het productenprogramma omvat elektromagnetische flowmeters en vortexmeters.

Model VMZ is een elektromagnetische flowmeter die geschikt is voor het meten van elektrisch geleidende vloeistoffen. Het instrument heeft een vrije doorlaat en geen bewegende delen. Daardoor is het ongevoelig voor vervuiling en uitermate onderhoudsvriendelijk. De ideale oplossing voor OEM-applicaties. Standaard is de VMZ voorzien van een pulsuitgang. Model VMI is ook een low-cost elektromagnetische flowmeter, maar met metalen procesaansluitingen en optioneel een 4-20 mA meetsignaal.

Model VVX is een erg scherp geprijsde vortexmeter in kunststof. De VVX-serie heeft bovendien een geïntegreerde temperatuursensor en is geschikt voor vloeistoffen tot 90 °C. De nauwkeurigheid is 2 % FS.

Er zijn 2 maatvoeringen: DN15 en DN25 met respectievelijke meetbereiken van 2-40 en 7-150 LPM. Het instrument biedt analoge en pulsuitgangen voor flow en/of temperatuur.