Mechanische en elektromagnetische flowmeters

VA-meters in kunststof, glas of in staal zijn breed toegepaste instrumenten, met name wanneer lokaal een aanwijzing voldoende is. Soms worden de instrumenten voorzien van contacten voor alarmeringsfuncties, terwijl de stalen uitvoeringen ook van een 2-draads transmitter voorzien kunnen worden. Bovenal zijn deze flowmeters aantrekkelijk geprijsd.

Het programma van Mecon omvat elektromagnetische flowmeters. De kleinste diameter is een DN2, de grootste is DN2000.

De Magflux A is hiernaast afgebeeld. Deze uitvoering heeft een geheel afgelaste constructie, onderhoudsvriendelijk voor de lange termijn! Elektrodematerialen naar keuze, en uiteraard diverse rubbersoorten voor de inwendige liner, maar ook PTFE en andere resistente kunststofsoorten. Ook voor hoge druk uitvoeringen kunt u ons uitdagen.

Voor kleinere flows komen de modellen Magflux F4 en F5 in aanmerking. De Magflux F4 is er in DN2 en DN4 uitvoering en is voorzien van een keramisch meetbuisje en platina elektroden. Model Magflux F5 ook nog in DN8 en DN12.

Er zijn verschillende opties wat betreft de procesaansluiting, en als de gewenste versie niet standaard beschikbaar is wordt deze op specificatie gemaakt.

Model Gardex is een targetmeter. Deze wordt doorgaans tussen twee flenzen ingebouwd, en heeft een ronde schaal voor aanwijzing van het debiet. Dit type flowmeter kan in een horizontale maar ook verticale leiding worden geplaatst, waarbij de stromingsrichting ook naar beneden gericht kan zijn. Een schakelpunt voor bewakingsfuncties is een optie.

Naast model Gardex zijn ook de modellen Prima, Intra en Staurand economische meetinstrumenten. De Intra heeft een doorzichtig glas, waardoor men in de vloeistof kan kijken en kan zien hoever de meetplaat wordt weggedrukt, terwijl model Prima is voorzien van een wijzerplaat. Bijvoorbeeld voor ondoorzichtige of troebele producten is dit een praktische oplossing. Model Staurand is een geheel kunststof meetelement dat tussen flenzen geplaatst wordt. Dit instrument is geschikt voor bijvoorbeeld PVC leidingen, en prijstechnisch vooral interessant in grote leidingen.