Meerkanaals ultrasone flowmeters

Ultrasone flowmeters worden steeds populairder, zowel voor vloeistoffen als gassen. Dit is mede vanwege de lage Total Cost of Ownership (TCO).

Transus Instruments presenteert 3-kanaals (2″-12″) en 4-kanaals (3″-12″) ultrasone gasflowmeters.Het meetconcept is gebaseerd op het looptijdverschil principe, waarbij het gepatenteerde “Broadband Continuous Wave Signal Processing” wordt toepast. Hierbij wordt een lange, laag-energetische pulsenreeks uitgezonden, met daarin een “code”. Via autocorrelatie wordt deze code uit het door de tegenliggende transducer ontvangen signaal gefilterd. Omdat de benodigde energie zo laag is, zijn de gasflowmeters van Transus Instruments intrinsiek veilig, EEx ia, en daarmee voor zone 0 toepassingen geschikt.

De 3-kanaals UIM-3 is een fantastische procesflowmeter, met een voorbeeldige nauwkeurigheid.  Allocatiemetingen, biogas, fakkelgas, en andere procesgassen zijn prima applicaties voor dit instrument.

De 4-kanaals UIM-4 is goedgekeurd voor verrekeningsdoeleinden. Met een 0,2 % nauwkeurigheid na calibratie en een 0,1 % van meetwaarde reproduceerbaarheid wordt voldaan aan alle eisen van de MID 2014/32/EU.