Flowmeters voor OEM-applicaties

De flowmeters van het Zwitserse Digmesa worden vooral in OEM-toepassingen ingezet, zoals in koffiemachines, flessen vulmachines, drankenapparaten, koeling van lasapparaten, chemicaliëndosering, applicaties in halfgeleiderindustrie, enz.

Vele modellen zijn gebaseerd op een turbine-achtig meetconcept. Andere instrumenten zijn gebaseerd op het verdringerconcept. De flowmeters zijn in kunststof uitgevoerd, of soms ook in messing. Voor zeer corrosieve media kan men kiezen voor materialen als o.a. PVDF en PEEK.

Digmesa staat niet stil maar ontwikkelt bestaande producten door en introduceert ook nieuwe producten. Daaronder de Nano en ook Nano Brass. Deze kleinere flowmetertjes zijn niet oriëntatiegevoelig, en genereren veel meer pulsjes per volume-eenheid.

Op een iets langere termijn wordt een flowmeter verwacht die gebaseerd is op een geheel nieuwe meettechniek, iets wat de laatste 5 jaar niet meer is gebeurd. Dit instrument zal in het bijzonder geschikt blijken voor het meten van hele kleine flowtjes. Tot microliters per seconde…