Helical blade turbine en meerkanaals ultrasone flowmeters

De helical blade turbine flowmeters van Measurement & Technology, model HTM, blinken uit door hun hoge nauwkeurigheid en de toepasbaarheid in applicaties met lage tot hoge visceuze vloeistoffen. De instrumenten worden vooral gebruikt in fiscal metering systemen voor ruwe olie en geraffineerde producten. Speciale uitvoeringen van turbine flowmeters zijn geschikt voor verladingsmetingen op vrachtwagen (bijvoorbeeld het lossen van brandstoffen) en militaire toepassingen. Daarnaast diverse procesapplicaties in de olie en gas industrie.

Een uitzonderlijk instrument is de 32-kanaals ultrasone flowmeter van M&T, model DFX. Dit neusje van de zalm op het gebied van ultrasoon flowmeten is MID-conform, en dus geschikt voor ijkwaardige verladingsmetingen. In de kleinste uitvoering, 4 inch, is het instrument als 15-kanaals uitgevoerd.

De populariteit van ultrasone flowmeters groeit gestaag vanwege het hoge prestatieniveau en de lage TCO. Met name in grotere leidingen. Ook voor de ijkwaardige applicaties valt de keuze vaker en vaker op ultrasoon.